Informações:
Sinopse
Stijn Vlaeminck nodigt wekelijks gasten uit om bij hem thuis aan de ontbijttafel stil te staan bij de waan van de dag en nieuwsgierig te kijken naar de toekomst. Elke zondag van 10 tot 12 uur live vanuit Gentbrugge. In deze podcast hoor je het beste uit twee uur Bij Vlaeminck.
Episódios
-
aflevering 21: Karl Vannieuwkerke en vrouwen in de sport
21/10/2019 Duração: 44minStijn Vlaeminck zond voor één keer niet live uit van bij hem thuis, maar wel vanop WILL Sports in Kortrijk. Stijn had Karl Vannieuwkerke te gast. Ook Ann Wauters, Gwenda Stevens van het BOIC en sportjournaliste Ann Braeckman zaten mee aan de ontbijttafel. Een heel uur ging het over vrouwen in de sport en in de sportjournalistiek. Tegen welke grenzen botsen ze? Is er sprake van (seksuele) intimidatie?
-
aflevering 20: Tom Waes
14/10/2019 Duração: 01h06minTom Waes kwam aan de ontbijttafel van Stijn Vlaeminck praten over clickbait, de Boyan Slat, Wim Opbrouck en ook over de kritiek die hij kreeg van spoorwegbeheerder Infrabel na een fotoshoot waarop hij te zien was op een spoorweg. Gilles Coulier schoof ook mee aan de ontbijttafel. Gilles mag zich vanaf nu ook een internationale regisseur noemen. Hij kwam praten over de prestigieuze War of The Worlds reeks die binnenkort op tv komt. Voorts ook de vaste ingrediënten van Bij Vlaeminck: Thomas Smolders van IT pocket met een relevante vraag en Bram Willems die de laatste plaat oplegt.
-
aflevering 19: Maaike Cafmeyer
06/10/2019 Duração: 01h01minMaaike Cafmeyer wil dat er meer inspanningen worden geleverd om het aantal verkeersdoden, dat voor het eerst sinds lang opnieuw is gestegen, te verminderen. Maaike heeft ook een mening over de strengere aanpak voor spijbelaars die de nieuwe Vlaamse regering aankondigt. De actrice heeft het ook over operazangeres Jessye Norman die is gestorven. Schrijver Mustafa Kör kwam na een verkeersongeval in een rolstoel terecht. Dat het niet makkelijk is om met een rolstoel het openbaar vervoer te nemen, bevestigt Kör. Hij wil ook de term laaggeschoold uit onze taal schrappen. Thomas Smolders van ITPocket legt uit hoe google werkt en Bram Willems komt opnieuw de laatste plaat opleggen.
-
aflevering 18: Goedele Liekens
30/09/2019 Duração: 59minGoedele Liekens pleit voor een aanpassing van de wet rond de seksuele relatie tussen een leerling en een leerkracht. Liekens heeft het ook over de reacties op de speech van Greta Thunberg op de VN-klimaattop en ook over het mentaal welzijn van de Vlaamse jongeren. Cliff Ophalvens is behalve een softwareontwikkelaar ook een cannabis-activist. Via zijn website kandabis.be houdt hij een pleidooi voor de legalisering van medicinale cannabis. Zijn vrouw die aan MS lijdt is er alvast mee geholpen. Wat is de rol van de pornoindustrie in technologische ontwikkelingen? Thomas Smolders van ITPocket komt deze vraag oplossen. En Bram Willems legt de laatste plaat op.
-
aflevering 17: Clara Cleymans en Saskia Van Nieuwenhove
23/09/2019 Duração: 01h01minClara Cleymans heeft het in deze aflevering over de waanzin van de farmaindustrie, over racisme en de vooroordelen over zwangere vrouwen en hun professionele ambities. Saskia Van Nieuwenhove van de vzw Nest kwam praten over de 7 meisjes die ze opvangt en allemaal het slachtoffer zijn van tienerpooiers. Thomas Smolders beantwoordt de vraag waarom Apple nu ook Netflix wil zijn. En Bram Willems komt de laatste plaat opleggen.
-
aflevering 16: TOM LANOYE
16/09/2019 Duração: 01h05minTom Lanoye kwam aan de ontbijttafel bij Stijn Vlaeminck praten over onder meer de Brexit, de Vlaamse canon, zijn nieuwe theaterstuk 'Wie is bang?' én over zichzelf. Ook Cedric Engels schoof mee aan tafel. Hij kwam praten over zijn boek 'de kracht van geluid'. Thomas Smolders bood een antwoord op de vraag of we het internet kunnen bewaren. Bram Willems kwam opnieuw de laatste plaat opleggen.
-
Aflevering 15: Bart Peeters en Rinus Van De Velde
09/09/2019 Duração: 01h04minBart Peeters en beeldend kunstenaar Rinus Van De Velde kwamen naar de living van Stijn Vlaeminck in Gentbrugge. Bart kwam praten over zijn nieuw programma Merci voor de muziek en ook over zijn band met koningin Mathilde. Ook heeft hij een mening over het fenomeen Ariana Grande. Je komt ook te weten welke plaat al een grote rol in zijn leven heeft gespeeld. Rinus Van De Velde heeft met The Villagers zijn eerste film gemaakt. Hij vertelt erover Bij Vlaeminck. Maar hij praat ook over zijn leven als kunstenaar en voor wie hij zijn kunst maakt. Er werd door Thomas Smolders ook één vraag uit de wereld van de technologie opgelost. Kan Artificiële Intelligentie ook kunst en muziek maken?
-
Aflevering 12: Flip Kowlier, Isolde Lasoen en Uberdope
25/05/2019 Duração: 55minIn de aflevering van Bij Vlaeminck praten muzikanten uit Gent over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen van die dag. Je komt ook te weten wat Citizenlab is. Oprichtster Aline Muylaert komt erover vertellen. Francis Weyns praat over zijn boek ‘De Schaduwjaren’. In het boek schrijft hij het zwarte collaboratieverleden van zijn beide grootvaders van zich af.
-
Aflevering 13: Xander De Rycke
19/05/2019 Duração: 41minStand-up comedian Xander De Rycke heeft het over het opgraven van potvis Valentijn, een brandje in een stationnetje en de zware gevolgen daarvan én over de laatste Avengers film.
-
Aflevering 11: Rudi Vranckx
12/05/2019 Duração: 50minRudi Vranckx vertelt over de Belgische wapens die ingezet worden in de brutale oorlog in Jemen. Hij heeft het ook over de Amerikaanse militaire waarschuwing aan het adres van Iran en over de gezonken vissersboot op de Biënnale van Venetië. Stefanie Huyghe is een Vlaamse vrouw en dokter. 14 jaar geleden bekeerde ze zich tijdens haar studies geneeskunde tot de Islam. Als overtuigde moslima draagt ze ook steevast een hoofddoek. Ze komt haar verhaal vertellen en praat ook over de vele vooroordelen waarmee ze geconfronteerd wordt.
-
Aflevering 10: Siska Schoeters
06/05/2019 Duração: 54minSISKA SCHOETERS heeft het over de borstvoedingmafia, de hersenscans bij de exclusieve tapijtenverkoop van IKEA en de zware botsing van Jan Vertonghen. LAURENS DE MEYER komt praten over zijn boek ‘Moet er nog vlees zijn?’. Het boek gaat over de impact van vlees op de gezondheid en het milieu. Ook dierenleed wordt besproken. XANDER DE RYCKE neemt afscheid van talkshow host Lieven Van Gils.
-
Aflevering 9: Titus De Voogdt
28/04/2019 Duração: 54minActeur Titus De Voogdt heeft de actualiteit nauwlettend in de gaten gehouden. Hij heeft het over het globale gebrek aan drinkwater, de lage emissiezones in de centrumsteden en een alternatieve manier om foutparkeerder te bestraffen. Professor Magaly Rodriguez Garcia praat over de geschiedenis van de prostitutie en de slechte werkomstandigheden van sekswerkers. Xander De Rycke pleit voor meer Belgische horror.
-
Aflevering 8: Barbara Sarafian
10/04/2019 Duração: 56minBarbara Sarafian kwam praten over de moord op rapper Nipsy Hussle, de wetgeving in Brunei die toelaat homoseksuelen te stenigen en de ‘Nobelprijs Jeugdliteratuur’ voor Bart Moeyaert. Kenneth Mercken is een ex-wielrenner. Zijn leven als wielrenner was er vooral één van het slikken en spuiten van doping. Dat leven heeft hij verfilmd. Kenneth komt vertellen over zijn film Coureur. Xander De Rycke neemt op zijn manier afscheid van de Gert van Samson.
-
Aflevering 14: Lieven Scheire
03/04/2019 Duração: 53minLieven Scheire praat over het megalomane Starlink project van Elon Musk, over het Sound of Science festival en ook over de insectenweek. Chabely Pollier is 26 jaar en ruimtevaartingenieur. Ze komt vertellen over haar passie voor de ruimte en de satellietprojecten waaraan ze aan het werken is. Xander De Rycke rekent weer af met de Vlaamse televisie.
-
Aflevering 7: Thibault Christiaensen
02/04/2019 Duração: 52minThibault Christaensen kijkt uit naar het laatste seizoen van Game of Thrones, houdt een pleidooi voor een verplichte cursus reanimatie en heeft het ook over de bed-in van John Lennon & Yoko Ono. Eva Tuytelaers is een Instagram mommy. Zij vertelt over honest parenting.
-
Aflevering 6: Ann Wauters
18/03/2019 Duração: 56minBasketbalspeelster Ann Wauters eert haar collega Emma Meesseman, praat over de brutale aanslag in Nieuw-Zeeland en heeft een mening over het verplichten van sommige scholen om deel te nemen aan de klimaatbetogingen. Jonas Mallisse komt de app Too Good To Go toelichten. Hij vertelt over de manier waarop hij met zijn app dit jaar 1 miljoen maaltijden van de vuilbak wil redden. Xander De Rycke heeft weer naar de Vlaamse TV gekeken. Xander heeft ook een mening over de musical van James Cooke.
-
Aflevering 5: Gilles De Coster
11/03/2019 Duração: 59minGilles De Coster heeft het over Leaving Neverland, de documentaire over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson. Gilles praat ook over het verdwenen vliegtuig MH370 en over het zevende seizoen van De Mol. Imana Truyers komt langs om het te hebben over 25 jaar genocide in Rwanda. Imana werd 25 jaar geleden geboren in een Rwandees vluchtelingenkamp. Xander De Rycke ging deze week naar de cinema.
-
Aflevering 4: Imke Courtois
04/03/2019 Duração: 56minImke Courtois staat stil bij de actualiteit. Ze heeft het over de muur van Donald Trump, de ‘girl power’ campagne van Nike en de ‘Leaving Neverland’ documentaire over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson. Prof. Dr. Karel Decaestecker heeft het over robotchirurgie en zijn eigen persoonlijke en inspirerend verhaal. Xander De Rycke is fan van het VTM-programma The Voice. Waarom dat zo is, hoor je ook in deze podcast.
-
Aflevering 3: Lieve Blancquaert en Inti De Ceukelaire
25/02/2019 Duração: 50minLieve Blancquaert heeft het over het misbruik in de kerk, over de overdadige vleesconsumptie en de reactie van Jean-Claude Juncker op de speech van Greta Thunberg. Voorts gaat het in deze podcast over het internetfenomeen ASMR, Inti De Ceukelaire heeft het over ethisch hacken en Xander De Rycke heeft opnieuw naar de Vlaamse televisie gekeken.
-
Aflevering 2: Joris Hessels
18/02/2019 Duração: 53minIn deze aflevering praat acteur Joris Hessels over Childish Gambino en Ryan Adams, over de regularisatie van de familie van de doodgeschoten kleuter Mawda en ook over Sigrid Spruyt. Kankeronderzoeker Hetty Helsmoortel heeft het over CRISPR, de maakbaarheid van de mens en over het transplanteren van een varkenshart bij de mens. Xander De Rycke keek naar de Vlaamse tv.