Krsbib - Podcast Fra Kristiansand Folkebibliotek
- Autor: Vários
- Narrador: Vários
- Editora: Podcast
- Duração: 101:39:21
- Mais informações
Informações:
Sinopse
Podcast by Kristiansand folkebibliotek
Episódios
-
#124 - Bokprat: Kosekrim
26/12/2024 Duração: 27minKatrine, Marthe og Tore møtes i studio for å snakke om sjangeren kosekrim. De har med seg hver sin bok de har lest: "Vampire Knitting Club 1" av Nancy Warren, "Murder at the Mayfair Hotel" av C.J. Archer og "Torsdagsmordklubben" av Richard Osman.
-
#123 Gaute Heivoll: Min tid i disse skogene
20/12/2024 Duração: 48minGaute Heivoll er aktuell med ny, kritikerrost roman; Min tid i disse skogene. Her i samtale med Randi Berge Wandrup på Fredagslunsj.
-
#122 - Bibliotekets bokklubb: Terapeutens jul av Linda Sandbæk
19/12/2024 Duração: 44minI dagens episode prøver vi ut et nytt konsept: Bibliotekets bokklubb. Margrete, Merete, Linda og Katrine møtes i studio for å snakke om en bok som alle fire har lest. Altså en lesesirkel. Vi snakker om hva vi synes om boka, tolkninger og noen avsporinger. Røpealarm! Hvis du ikke har lest boka og får lyst til å lese den sier vi ifra når du bør skru av episoden og komme tilbake. Gi oss gjerne en tilbakemelding på om du vil høre flere episoder som dette og eventuelt hvilken bok du ønsker vi skal snakke om neste gang.
-
#121 Fredrik Græsvik: Skadeskutt
20/11/2024 Duração: 52minFredrik Græsvik kom denne høsten med boken «Skadeskutt. Et liv langs verdens frontlinjer». I boken følger vi Fredriks tretti år lange karriere som reporter fra kriger, konflikter, katastrofer og store politiske dramaer. Her i samtale med Randi Berge Wandrup på Fredagslunsj.
-
#120 Ole Torp: Dypet under ham - min far, krigsseileren
14/11/2024 Duração: 56minOle Torp har skrevet en gripende biografi om sin far, som var var krigsseiler under andre verdenskrig. Her i samtale med Randi Berge Wandrup på Fredagslunsj 20. september 2024.
-
#119 Ingeborg Arvola: Vestersand
03/11/2024 Duração: 41minVestersand er den etterlengtede oppfølgeren til Kniven i ilden, bestselgeren som har begeistret både kritikere og lesere over hele landet. Her i samtale med Mirjam Kristensen på Fredagslunsj.
-
#118 - Line Baugstø: Evil Grandma
03/11/2024 Duração: 43minLine Baugstø er aktuell med Evil Grandma, en herlig og samfunnsaktuell roman om livet etter overgangsalderen. Her i samtale med Randi Berge Wandrup på Fredagslunsj.
-
#117 - Bokprat spesial: Forbudte bøker 2
07/10/2024 Duração: 41minI forbindelse med Forbudte bøker-uka 07.10.-13.10. har vi spilt inn to spesialepisoder av bokprat. En om forbudte voksenbøker og en om forbudte barne- og ungdomsbøker. Vi snakker om aktuelle bøker og rundt temaet. Les mer om forbudte bøker-uka her: https://www.ub.uio.no/bruk/forbudte-boker/skjonnlitteratur.html I denne episoden møtes Tore Aune Fjellstad, Kaia Pihl og Jana Broz og snakker om bøkene Fiat og Farmor under vann av Iben Sandemose, Mustafas kiosk av Jakob Martin Strid og Scum Villain's Self-Saving System og Grandmaster of Demonic Cultivation av Mo Xiang Tong Xiu.
-
#116 - Bokprat spesial: Forbudte bøker 1
07/10/2024 Duração: 37minI forbindelse med Forbudte bøker-uka 07.10.-13.10. har vi spilt inn to spesialepisoder av bokprat. En om forbudte voksenbøker og en om forbudte barne- og ungdomsbøker. Vi snakker om aktuelle bøker og rundt temaet. Les mer om forbudte bøker-uka her: https://www.ub.uio.no/bruk/forbudte-boker/skjonnlitteratur.html I denne episoden møtes Tore Aune Fjellstad, Katrine Tveito Henriksen og gjest Mary Ann Skretteberg Andersen fra Senter for likestilling på UiA. De snakker om bøkene Gender Queer av Maia Kobabe, Persepolis av Marjane Satrapi og Fahrenheit 451 av Ray Bradbury.
-
#115 - Bokprat: Armfield, Debré og Parish
20/08/2024 Duração: 30minTore Aune Fjellstad, Katrine Tveito og Melina Berka møtes i studio for å snakke om skeive bøker. Bøkene vi snakker om er Our Wives Under The Sea av Julia Armfield, Love me tender av Constance Debré. og Homebody av Theo Parish.
-
#114 - Morten Beckmann: Bibelen i helt ny innpakning
04/07/2024 Duração: 01h02minBibelen er omtalt som verdens mest leste og viktigste litterære bok. Nå er den her i ny, revidert utgave. Smykket med kunst, moderne design og ny forståelse av kvinner, slaveri og Jesus. Den vekker oppsikt. Førsteamanuensis i religion, Morten Beckmann, møter Randi Berge Wandrup til samtale på fredagslunsj.
-
#112 - Linn Stalsberg: Krig er forakt for liv
04/07/2024 Duração: 01h37minVil vi få slutt på all krig, må vi begynne å snakke om krigens realiteter og lære av alle dem som har kjempet fredens sak, skriver Linn Stalsberg i sin nye essaysamling om fred. Den voldsomme militariseringen i vår tid finner sted midt i en stor klima- og naturkrise, og er med på å skape nettopp denne krisen. Linn Stalsberg er sosiolog, spaltist og forfatter, og møter Randi Berge Wandrup til samtale på fredagslunsj.
-
#113 - Bokprat: Skomsvold, Levy og Porter
17/06/2024 Duração: 27minTore Aune Fjellstad, Mirjam Kristensen og Katrine Tveito møtes i studio for å snakke om ei god bok de har lest i det siste. Bøkene vi snakker om i denne gang er "Syke søster" av Kjersti Annesdatter Skomsvold, "August blue" av Deborah Levy og "Shy" av Max Porter.
-
#111 - Nina Lykke: Vi er ikke her for å ha det morsomt
15/11/2023 Duração: 55minNina Lykke har tidligere harselert med lærere og leger. I sin nyeste bok, «Vi er ikke her for å ha det morsomt» er det hennes egne som står for tur: forfatterne og kunsten, og med skråblikk på den såkalte virkelighetslitteraturen. I den kritikerroste romanen fanger Nina Lykke inn kulturlivet og dets tidsbilde som få andre, med en humor som overgår det meste. Latteren satt mildt sagt løst da Nina Lykke i sommer møtte Randi Berge Wandrup til samtale, på tradisjonsrike Sommerbibliotek i Ravnedalen.
-
#110 - Odd Karsten Tveit: Palestina. Israels ran, vårt svik
15/10/2023 Duração: 01h16minI sin nyeste bok utforsker Tveit historien til staten Israel, fra opprettelsen i 1948 frem til i dag. Han setter spesielt søkelys på okkupasjon og kolonisering av Palestina. Boka er basert på intervjuer med forskere og journalister, israelske offiserer, diplomater, politikere og menneskerettighetsaktivister. Med stor erfaring som journalist og forfatter kan han gi en nådeløs gjennomgang av norsk og vestlig unnfallenhet i konflikten. Tveit møter Randi Berge Wandrup til samtale på Fredagslunsj.
-
#109 - Tarjej Leer-Salvesen: De modige
14/10/2023 Duração: 49minHva står en arbeidstaker overfor når hen oppdager noe som er feil, og vurderer å fortelle om det? Hvem er varslerne, og hvordan går det med dem og karrieren etterpå? Problemstillingene er vanskelige, og historiene fra de som våger å si fra, er både tankevekkende og tidvis rystende lesing. Tarjej Leer-Salvesens bok De modige tar for seg ytringsfrihet i arbeidslivet, og er en av årets viktigste bøker. I samtale med Randi Berge Wandrup på Fredagslunsj.
-
#108 - Einar Duenger Bøhn og Bjarne Markussen: Shuggie Bain
30/12/2022 Duração: 56minLitteraturprofessor Bjarne Markussen og filosofiprofessor Einar Duenger Bøhn møtes i studio for å snakke om Shuggie Bain, Douglas Stuarts Bookerpris-vinnende bok fra 2020. Dette programmet er sponset av Fritt ord.
-
107 - Hilde Susan Jægtnes: Jeg grunnla de forente stater
30/12/2022 Duração: 01h02minAlexander Hamilton er mannen på 10-dollarseddelen, USAs første finansminister. Han er allerede hovedperson i en Broadway-musikal. Men det er i Norge han har fått sin første roman: «Jeg grunnla De forente stater» av Hilde Susan Jægtnes. Med nominasjoner til Brageprisen, P2-lytternes romanpris, Sørlandets litteraturpris, og helt enestående kritikker. Hamilton var født utenfor ekteskap på en av de karibiske øyene. Muligens vokste han opp i St. Croix, det er noe usikkert. Dramatisk nok forlot faren familien og moren dødde da Alexander var 14 år, og sammen med broren ble han hjemløs. Han var et intelligent menneske med både stå på-evne og en god porsjon flaks. Det siste førte til at han under krigen mot England kom nært på general Washington, senere USAs første president. Møtet førte til at Hamilton ble statenes første finansminister. I et politisk liv i toppsjiktet ble han drept i duell med visepresidenten, etter en fornærmelse i fylla. Det mangler ikke på dramatikk i denne romanen! Hilde Susan Jægtnes møter
-
#106 - Unn Falkeid: Den hellige Birgitta - Enken som utfordret Europa
18/04/2022 Duração: 53minMartin Luther mente hun var gal. August Strindberg kalte henne en «satans kjerring». Den hellige Birgitta (1303-1373) var en av de tydeligste stemmene i Europa i sin tid og satte både konger og paver på plass. «Den svenske enken» ble hun kalt. Hun ble kanonisert etter sin død, og er i dag Europas skytshelgen. Birgittas dramatiske liv er en enestående fortelling fra europeisk middelalder. Kanskje var Kristin Lavransdatter inspirert av den fascinerende, historiske skikkelsen Birgitta av Vadstena? Det foreslår i alle fall idéhistoriker Unn Falkeid i sin bok "Den hellige Birgitta – Enken som utfordret Europa". Falkeid skildrer en modig adelskvinne som valgte å følge et hellig kall og bryte opp fra det livet som var staket ut. Hun fødte og oppdro åtte barn, ble enke og dro til Roma, kirkens sentrum, for å be paven om å vende hjem fra sitt franske eksil. Stadig fikk hun visjoner som ble nedtegnet og som til slutt fylte åtte bøker. Birgitta etterlot seg en klosterorden og det hittil største forfatterskapet skrevet
-
#105 - MiRee Abrahamsen: Russland-Ukraina bak overskriftene
18/04/2022 Duração: 53minHvordan oppstod krigen i Ukraina? Er det mulig å forstå? Mens krigen herjer har Putin sørget for å sensurere medier og skaper en heroisk propaganda bygd på det gamle Sovjet-regimets slagord: «Felles kultur mellom det russiske folk og «broderfolket, ukrainerne». Og midt i alt undrer man seg hvordan nasjonale spørsmål om kultur og identitet kunne lede til en slik katastrofe. MiRee Abrahamsen er billedkunstner og forfatter. Hun har studert språk i Praha og i Hviterussland, samtidslitteratur i Russland og studier i klassisk arabisk i Syria. I tillegg har hun utdannelse innen kunst i Holland. Hun har reist i Russland og eks-Sovjet siden hun var tenåring. Hun kjenner kulturen og folket – også gjennom studier i Hviterussland og som statsstipendiat i Russland. Hun møter Randi Berge Wandrup til samtale på fredagslunsj.