Informações:
Sinopse
Podcast by Velfærdsprofeten
Episódios
-
-
#9: Ny hovedlov – én helhedsorienteret indsats til landets mest udsatte borgere
18/11/2019 Duração: 45minI denne podcastserie behandler vi Den Nye Hovedlov, som er aftalt med størstedelen af folketingets partier. Med den kommende lovgivning forpligtes kommunerne til at tilbyde en helhedsorienteret indsats for borgere med komplekse behov. I podcastserien afdækker, hvordan de forventede lovændringer vil påvirke borgere, sagsbehandlere og den kommunale organisering. Vi undersøger med udgangspunkt i eksisterende erfaringer, om det er muligt at sagsbehandle med udgangspunkt borgerens egne drømme og forhåbninger på en måde, som skaber sammenhæng og støtter borgeren i at mestre eget liv og finde sin egen plads på arbejdsmarkedet.
-
#8: Perspektivskifte i arbejdet med ældre og borgere med demens
11/11/2019 Duração: 31minI denne podcast har vi overladt mikrofonen til vores kollega adjunkt Gry Segoli. Gry taler med psykolog Iben Ljungmann, som i mange år har skrevet om og undervist i fagområdet demens og ældrepleje. Podcasten giver lytteren et grundigt indblik i perspektivskifte som en metode, hvor man ikke kun tænker sig ind i fx en borgers perspektiv, men også formulerer det, sætter ord på og siger dem højt, kan man finde vej til nye handlemuligheder i fastlåste situationer Podcasten er en uformel samtale mellem adjunkt Gry Segoli og Iben Ljungmann, der har beskrevet metoden for blandt andet Sundhedsstyrelsen og for socialpædagogerne. I podcasten får lytteren mulighed for at høre baggrunden for metoden og hvordan metoden anvendes i dagligdagen.
-
#7: Når hjemmet bliver til privathospital - en podcast om borgernær sygepleje
04/11/2019 Duração: 36minBorgernær Sygepleje er højt på dagsordenen inden for Sundhedssektoren. Sundhedsvæsenet er presset som følge af flere ældre og flere kroniske patienter. De plejekrævende borgere kan ikke rummes i sygehusvæsenet alene. Derfor flyttes stadig flere behandlingsopgaver, der tidligere blev udført på hospitalet, til borgernes egne hjem eller kommunalt drevne sundhedshuse. Det stiller krav til både sundhedspersonale, patienter og pårørende. I dag taler vi med Lone Schou, ph.D. og docent og Marianne Eilsø Munksgaard, konsulent i KP. De vil fortælle om muligheder og udfordringer i forbindelse med udviklingen af det nære sundhedsvæsen.
-
#6: Organisationer i udvikling – hvordan understøttes grænsekrydsning mellem nutid og fremtid
30/10/2019 Duração: 20minVelfærdsstaten er under vedvarende forandring. Nye teknologier, politiske strømninger m.m. fører til nye forventninger til politikere, borgere og de velfærdsprofessionelle. I denne podcastserie, vil vi undersøge, hvordan organisationer vha. en kombination ledelsesværktøjer og kompetenceudvikling af medarbejdere kan understøtte kvalificeret grænsekrydsning mellem nutid og ønsket fremtid.
-
Moralsk Stress
17/10/2019 Duração: 37minI denne podcast taler vi om begrebet ”moralsk stress”, og hvordan ledelse, styring og organisering indvirker på de medarbejderes motivation og arbejdsglæde. Velfærdsstaten er under vedvarende forandring. Nye teknologier, politiske strømninger m.m. fører til nye forventninger til politikkere, borgere og de velfærdsprofessionelle. Det kan fører til kampe mellem ”kolde” og ”varme” hænder. De fagprofessionelle oplever, at udviklingen rammer ind i deres professionelle autonomi og faglige identitet, i forhold til de opgaver de bliver sat til at løse, og den måde de bliver sat til at løse dem på. Det kan få betydning for arbejdsmiljøet. Personaleudskiftninger og sygemeldinger forbundet med stress har været drøftet de sidste mange år. Området er præget af effektiviseringer og besparelser og tidspres er uden tvivl en væsentlig faktor, men er der også noget andet på spil? I studiet har vi besøg af Benjamin Olivares Bøgeskov og Nana Katrine Vaaben. Begge er ansat som docenter på KP, hvor de forsker og underviser i fo
-
#4: Kvalitet - Den vanskelige samtale mellem fag og forvaltning
09/10/2019 Duração: 41minDer har de seneste år været et øget politisk fokus på styring af velfærdsprofessionelle. Det har ført til diskussioner om forholdet mellem fag og forvaltning eller ”kolde” og ”varme” hænder. I denne podcastserie om fag og forvaltning behandler vi forholdet mellem administration og velfærdsprofessionelle. I denne podcast om ”Den vanskelige samtale om fag og forvaltning” undersøger vi, om det er muligt at skabe dialog om kvalitet i velfærd på tværs af fag og forvaltning. Podcasten tager afsæt i rapporten ”Dialoger om kvalitet”, som er skrevet af vores to gæster No Emil Kampmann og Anja Svejgaard Pors i et samarbejde mellem KP og BUPL.
-
"Flipped" undervisning
05/02/2019 Duração: 25minFra Københavns Professionshøjskole får du Velfærdsprofeten. Her præsenterer vi dig for ny viden og ideer til, hvordan velfærdsprofessionerne kan bidrage til at velfærdsstaten giver værdi for borgerne. Denne udsendelse handler om, hvordan man kan anvende Flipped learning i undervisning. Flipped learning er en metode, som vender op og ned på forberedelse og oplæg i skolen, og dermed også ændrer relationen og didaktikken for lærerne. Vi hører om projektet fra lektor Kristian Kildemoss Foss og Henrik Levinsen fra Københavns Professionshøjskole, og om erfaringerne fra praksis fra lærer på Katrinedals Skole Kelly Fjelstrup. Vi drøfter hvad metoden kan, forudsætninger herfor, og hvilken betydning det har for relationen mellem lærer og elev.
-
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres familier
31/01/2019 Duração: 29minFra Københavns Professionshøjskole får du Velfærdsprofeten. Her præsenterer vi dig for ny viden og ideer til, hvordan velfærdsprofessionerne kan bidrage til at velfærdsstaten giver værdi for borgerne. I denne udsendelse sætter vi fokus på myndighedsarbejdet med udsatte børn og unge, og ser på FIT (Feedback informed treatment) som en metode, der understøtter inddragelse. Vi hører om forskning- og udviklingsprojektet fra Thomas Mackrill, docent på Københavns Professionshøjskole, og om erfaringerne fra praksis fra forebyggelseskonsulent Siri Skjold Ørts Mosbech. Vi drøfter hvad metoden kan og ikke kan, og hvordan vi egentlig skal forstå inddragelse på myndighedsområdet.
-
Fremtidens patientinddragelse
30/01/2019 Duração: 30minFra Københavns Professionshøjskole får du Velfærdsprofeten. Her præsenterer vi dig for ny viden og ideer til, hvordan velfærdsprofessionerne kan bidrage til at velfærdsstaten giver værdi for borgerne. Denne udsendelse handler patientinddragelse, som er helt centralt i en række politiske initiativer i disse år. Vi taler med forskningsleder på Institut for Sygepleje og Ernæring Grete Brorholt fra Københavns Professionshøjskole og med Anne-Katrine Matthiassen, som er klinisk sygeplejespecialist på Herlev og Gentofte hospital. Vi drøfter bl.a. inddragelse i et lighedsperspektiv og teknologiens betydning for inddragelse på sundhedsområdet.